Каталунската полиция  разследва убийството на бившия топ мениджър на Новатек

...
Каталунската полиция  разследва убийството на бившия топ мениджър на Новатек
Коментари Харесай

Двама топ мениджъри на руската Новатек и близките им са открити мъртви. Едните в Испания, другите – в Москва

Каталунската полиция  проверява убийството на някогашния топ управител на Новатек Сергей Просеня (55 г.), неговата брачна половинка Наталия (52 г.) и 15-годишната им щерка, които са били в Испания за Великденските празници. Телата на тримата са открити на 19 април от комшия, който се е грижел за поддръжката на парцела. Той е бил съпроводен от локални служители на реда след подаден сигнал от сина на Просеня, който по това време е във Франция.   

Трагедията се е разиграла в жилищния комплекс Els Pinars de Lloret на улица Aiguablava 20 в Лорет де Мар в провинция Жирона. Мъжът е открит обесен до входа на вилата, а брачната половинка и щерка му – с прободни рани. Разследващите служители на реда са разкрили нож и секира при първичния оглед, от който стигат до заключението, че става въпрос за ликвидиране и последвало самоубийство.

Сцената доста припомня на друга, разиграла се същия ден, само че на 3500 км разстояние, оповестява телевизионният канал Telecinco. Макар едната да е край Барселона, а другата - в Москва, и двата случая са идентични. В същия ден в Москва е открит мъртъв 51-годишният Владислав Аваев, също акционер в газовата компания, изпълнителен шеф на Газпромбанк и върховен чиновник на Кремъл. В жилището на фамилията е открит револвер, с който са простреляни брачната половинка му Елена и 13-годишната им дъщеря Мария. Телата са открити от по-голямата щерка на Авеев, която пристигнала в жилището след несполучлив опит да се свърже с родителите си. По този случай формалното следствие, което се води от службите за сигурност в Москва е за ликвидиране, осъществено от Аваев, последвано от самоубийството му.

Новатек е основана през 1994 година и измежду най-големите производители на природен газ в Русия.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР